Jong Talentenspel

Zijn al je talenten in balans en werken ze goed samen? Hoe kun je ze (nog beter) in zetten; thuis, bij vrienden of op school? Welke andere helpers heb je in jouw omgeving? Op deze en meer vragen kun je antwoord vinden bij het spelen van Jong Talent. We werken in het spel toe naar een droomwens of levensmissie. Dit hangt af van de leeftijd en behoefte.

Jong Talent speel je voor:

  • een positieve boost voor jezelf
  • om te weten welke talenten jou kunnen helpen
  • welke keuzes bij jou passen
  • om te voelen waar jouw kracht zit

IMG_1458Als gecertificeerde Jong Talentencoach ga ik met jeugd van ongeveer 11-18 jaar aan de slag met het spel Jong Talent. Met dit spel leert het kind zijn talententop-10 beter kennen. Het zijn oertalenten die in veel verhalen voorkomen, zoals de nar, krijger, kok, dierenvriend, muziekmaker en gids. Iedereen heeft talenten en is hier de baas over. Door de talenten voor te stellen als personen voelen ze snel als een deel van jezelf. Via verschillende oefeningen leert het kind ze steeds beter kennen.

Na dit spel voelt een kind zelfvertrouwen en leiderschap over het eigen leven. Door het ontdekken van nieuwe eigen mogelijkheden kan een kind betere keuzes voor zichzelf maken. Voor middelbare scholieren is dit een uitstekend traject ter voorbereiding voor een profielkeuze of vervolgstudie. De talenten werken als een kompas voor verdere stappen.

Terug naar het aanbod

Ervaring

Wat ik prettig vond in de manier waarop jij werkt, is de liefdevolle aandacht die je aan mijn dochter gaf. Je gaf haar de ruimte om iets te vertellen over wat jullie besproken hadden en ging zorgvuldig om met de informatie die zij jou gaf. Je kon haar al heel snel een vertrouwd gevoel geven waardoor zij zich op haar gemak voelde. Ik ben niet zo’n voorstander van het werken met ‘aangeleerde trucjes’, maar hoe jij het talentenspel in hebt gezet, lijkt niet meer op ‘een trucje’. Het is een mooie tool om in gesprek te gaan en om de fantasie van kinderen te koesteren. Prachtig om te zien hoe blij mijn dochter daar van werd. En ik heb het gevoel dat het blijft hangen. Je hebt haar iets moois meegegeven waar zij de rest van haar leven iets aan zal blijven hebben. Namelijk dat zij er mag zijn met alles wat er is en dat zij haar talenten in mag zetten bij alles wat zij doet.” – Moeder van dochter (11 jaar)

Je hebt haar iets moois meegegeven waar zij de rest van haar leven iets aan zal blijven hebben