Esther Wispelweij

“The privilege of a lifetime is being who you are

– Joseph Campbell

 

Iedereen wordt geboren vol met talenten, kwaliteiten en andere eigenschappen. Dit hele pakket is precies genoeg om in je leven te doen wat bij je past. Als je dat in de praktijk lukt, voel je je op z’n gelukkigst. Het heeft ook altijd een positief effect op je omgeving, want jouw talent is iets wat jij in overvloed hebt en anderen missen. Het is dus gemaakt om te delen. Je eigen talenten leren kennen is dus helemaal niet egoïstisch. In tegendeel, het is een stevige basis voor sociale vaardigheden en jouw bijdrage in de wereld. Dit is lang niet altijd iets ‘groots’, want juist in de ‘kleine dingen’ zitten de momenten van simpel en puur gelukkig zijn.

Om erachter te komen wie je bent en wat je kunt, heb je gelukkig je hele leven de tijd voor. Maar hoe fijn is het om als kind en jongere al hier meer over te weten. Wat had ik dat zelf fijn gevonden als kind en ook nog als twintiger! Ik vroeg me vaak af ‘wat kom ik nou doen op deze wereld?’. Door meer zelfkennis ben ik gaan beseffen dat niemand er baat bij heeft om in de grijze massa op te gaan. Iedereen wordt geboren met een prachtig cadeaupakket vol met talenten en in het leven mag je die allemaal uit gaan pakken. Hier komt mijn passie voor het kindercoachwerk vandaan.

Ik heet je van harte welkom om jouw talenten te ontdekken.
Dan kun je met plezier en op jouw unieke manier jouw leven leven!

Mijn talenten die ik hierbij inzet zijn:

 

Begeleiden – via een combinatie van samen uitzoeken en zelf aanvoelen richt ik me op wat er op dit moment nodig is om meer in balans te komen.

Op avontuur gaan – ik vind het heerlijk om te struinen in de natuur en ook om nieuwe dingen te ontdekken. In mijn vrije tijd wandel ik dan ook graag met mijn hond Tico en doe ik aan hardlopen.

Lachen – ergens de humor van inzien zorgt ervoor dat uitdagingen minder zwaar voelen. Ik heb een passie voor improvisatietheater, daar lachen we ook heel wat af.

Blik verruimen – ik belicht zaken graag van meerdere kanten. Er is geen één waarheid. Bij de individuele coaching ervaren kinderen en ouders dat ik geen draaiboeken afwerk, maar doe wat passend is. Zo onstaan er unieke oefeningen.

Ik ben een moeder van twee dochters. Na mijn afgeronde Psychologiestudie heb ik 12 jaar in verschillende functies gewerkt. Van het bedrijfsleven tot in de jeugdzorg. Na mijn kindercoachopleiding (bij TORI) ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ondertussen heb ik diverse extra opleidingen gevolgd o.a. tot Jong Talentencoach en Kinderkaraktercoach. Ook werk ik sinds 2018 als coach voor Krekel autismecoaching.

Ervaring

Bedankt voor de mooie dingen die je Sam hebt gegeven. Ze heeft een aantal mooie stappen gezet! Ze is weer vrolijk en opener. Ze vraagt vaker om steun en aandacht. Ze heeft meer vertrouwen gekregen en zit lekkerder in haar vel. Klaar om de wereld te ontdekken. Bedankt voor je steun en bijdrage. Ook ik heb mijn talent ontdekt! Blij en trots. Je coacht met heel je hart. – Brenda, moeder van Sam (9 jaar)